www.babybrabbels.be www.babybrabbels.be
Kom ons nieuw forum bezoeken op www.babybrabbels.be
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

intra uteriene inseminaties (IUI)

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.babybrabbels.be -> Zwanger worden
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Vke
Site Admin


Geregistreerd op: 02 Sep 2008
Berichten: 2418
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

BerichtGeplaatst: 05-11-2008 13:36:04    Onderwerp: intra uteriene inseminaties (IUI) Reageren met citaat

intra uteriene inseminaties (IUI)
Bij een intra-uteriene inseminatie worden geselecteerde zaadcellen direkt in de baarmoederholte gebracht (intra-uterien). IUI is waarschijnlijk de meest toegepaste vruchtbaarheidsbehandeling in België. Bij een IUI worden alleen de zaadcellen in de baarmoeder gebracht. Om deze reden wordt het sperma van de man voorbewerkt in het laboratorium om de zaadcellen te scheiden van de vloeistof. Dit opwerken gaat welliswaar ten koste van het aantal zaadcellen, maar wel worden hierdoor de beste zaadcellen gebruikt en zo goed mogelijk geconcentreerd.

Intra-uteriene inseminatie wordt in veel situaties toegepast. Paren kunnen bijvoorbeeld in aanmerking komen voor IUI bij verminderde zaadkwaliteit of een te laag aantal zaadcelen in het sperma, bij afwijkend baarmoederhalsslijm, of in het geval van antisperma-antistoffen. Daarnaast kan IUI worden toegepast bij paren met langdurige kinderloosheid maar waarbij geen verklaring is gevonden voor de verminderde vruchtbaarheid.

IUI kan worden toegepast met of zonder medicijnen om de eierstokken te stimuleren. Dit hangt af van de reden waarvoor IUI moet worden toegepast. IUI in een natuurlijke cyclus is de meest eenvoudige procedure die ook weinig belastend is voor de vrouw. Uit onderzoek blijkt dat bij afwijkend baarmoederhalsslijm en een slechte zaadkwaliteit de IUI procedure zelf voldoende is om de kans op zwangerschap te vergroten. In de andere situaties wordt de IUI meestal gecombineerd met milde hyperstimulatie van de vrouw om de zwangerschapskansen te vergroten. Bij deze zogenoemde milde hyperstimulatie bij IUI wordt optimaal gestreefd naar één eiblaasje. Vanwege het gebruik van deze medicijnen moeten deze vrouwen regelmatig worden gecontroleerd op de polikliniek.

Wel wordt er bijna altijd gebruik gemaakt van een injectie met HCG om de eisprong op te wekken. Omdat - in tegenstelling tot gemeenschap - de inseminatie vaak maar een keer per maand kan worden toegepast en de eicel maar een beperkte levensduur heeft, is het voor het succes van de behandeling cruciaal dat de inseminatie op het meest vruchtbare moment plaatsvindt. De eisprong is te verwachten ongeveer 40 uur na de HCG injectie. Uw arts zal u vertellen op welk moment u deze injectie mag zetten en wanneer vervolgens de inseminatie zal plaatsvinden. Uw arts vertelt u ook of u hiernaast ook gemeenschap mag hebben.


Tijdstip ovulatie
Inseminatie moet plaats vinden vlak vóór de eisprong. Er zijn verschillende methoden om de eisprong vast te stellen. Dit kan met behulp van een echoscopie of met urinetesten (LH - of ovulatietesten) die u bij apotheek of drogist kun krijgen. Uw arts zal met u bespreken welke methode voor u het meest geschikt is.

Uitvoering
Voorafgaand aan de procedure wordt de man verzocht sperma in te leveren in het laboratorium waar het wordt gewassen in een speciale oplossing en wordt voorbewerkt voor inseminatie. Dit bewerken neemt enige tijd in beslag. Op een later tijdstip wordt de IUI afgesproken in de polikliniek. De arts of verpleegkundige schuift via een speculum (eendebek spreider) een dun flexibel slangetje in de baarmoeder en brengt vervolgens langzaam het zaad in de baarmoeder. Dit is over het algemeen pijnloos en binnen 5 minuten gebeurd. Er is meestal geen bezwaar om kort na de inseminatie gemeenschap te hebben. Ook andere activiteiten hoeft u niet speciaal te doen of te laten.



resultaten
De slagingskans hangt van meerdere factoren af, onder andere van de leeftijd van de vrouw en de oorzaak van het vruchtbaarheidsprobleem. Gemiddeld is de kans op zwangerschap 10% per cyclus. De meeste zwangerschappen ontstaan binnen de eerste 3 behandelingen. Meestal worden er 3 tot 6 behandelingen uitgevoerd. Na 6 behandelingen is ongeveer 25 - 35% zwanger. Is de behandeling niet succesvol gebleken, dan kan uw arts besluiten om de IUI te combineren met andere medicatie of op om over te stappen op andere behandelingen (geassisteerde voortplantingstechnieken). Soms wordt ook in overleg besloten om de behandeling hierna te stoppen.

kinderwens.be
_________________

the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.babybrabbels.be -> Zwanger worden Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum