www.babybrabbels.be www.babybrabbels.be
Kom ons nieuw forum bezoeken op www.babybrabbels.be
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Onze baby wil eruit!

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.babybrabbels.be -> Bevalling
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Vke
Site Admin


Geregistreerd op: 02 Sep 2008
Berichten: 2418
Woonplaats: Oost-Vlaanderen

BerichtGeplaatst: 19-11-2008 14:41:41    Onderwerp: Onze baby wil eruit! Reageren met citaat

Onze baby wil eruit!
De negen maanden dat je zwanger bent, lijken op sommige momenten eeuwig te duren. Toch komt er, in het beste geval op tijd, een einde aan de zwangerschap. Eindelijk zal je weten hoe jullie kleintje eruit ziet. Een droom wordt tastbaar, maar de periode daartussen kan stressy verlopen, want wanneer weet je zeker dat je op het punt staat om te bevallen?

Vóór de lang verwachte bevalling begint maakt je lichaam een paar veranderingen door. Deze voorbereidingen vinden bij de meeste vrouwen plaats tussen de drie weken voor en twee weken na de geplande datum. Wist je trouwens dat slechts 5% van de vrouwen op de uitgerekende datum een kind krijgt?

Indalen
Bij het indalen wordt het onderste deel van de baarmoeder groter en weker. Daardoor zakt het hoofdje van de baby in je bekken. Dit wil zeggen dat je lichaam zich voorbereidt op de bevalling. Bij het indalen merk je dat je opnieuw beter kunt ademhalen, eventuele maagzuurklachten verdwijnen en je voelt je niet langer onprettig vol na het eten. Bij de eerste zwangerschap begint het indalen zo’n twee à vier weken voor de geboorte. Bij een volgende baby vindt dit net voor de bevalling plaats.

Vaker naar het toilet
Door de toenemende druk op je blaas en darmen, moet je frequenter naar het toilet. De ontspanning van de gewrichten kan wel leiden tot een zeer schaambeen en een pijnlijke rug. Door je bekken te wiegen en op je linkerzij te liggen, kan je de druk wat verlichten. Ook plotse dunne ontlasting zijn een teken dat je weldra een kindje zal baren. Prostaglandine zijn stoffen die vrijkomen in dit stadium van de bevalling en zijn de oorzaak voor deze vervelende stoelgang.

Vaginale afscheiding
Wanneer de baarmoedermond weker wordt, hebben sommige vrouwen meer last van vaginale afscheiding. De substantie kan eruit zien als eiwit, maar ook een roze kleur is volstrekt normaal. Pas wanneer de afscheiding geel of schuimig is, raadpleeg je best een dokter.

Nestdrang
In de negende en laatste maand van de zwangerschap krijgen vrouwen vaak de drang om laden en kasten op te ruimen en aan de grote schoonmaak te beginnen. De nestdrang, een ingebouwd moederinstinct, zorgt ervoor dat de vrouw het huis klaarmaakt voor de komst van de baby. Het is goed om niet te hard van stapel te lopen. Bedenk dat je nog veel energie zal nodig hebben voor de eigenlijke bevalling.

Braxton Hicks-contracties
Deze samentrekkingen zijn niet te verwarren met echt weeën. Het zijn als het ware oefenweeën die bedoeld zijn om de baarmoedermond weker en dunner te maken en de baarmoeder te ‘stretchen’. Deze voorweeën kunnen behoorlijk wat pijn doen, maar door te gaan liggen verlicht je de pijn.

De slijmprop
De slijmprop die loskomt is ook een voorteken. Bij het loskomen van de prop verlies je wat bruinig slijm, maar je kan ook meer afscheiding hebben. Soms merk je hier niets van. Niet erg, want hierna kan het nog een tijdje duren eer de bevalling doorzet.

Het water breekt
Op een bepaald moment kunnen de vliezen gaan breken. Dat wil zeggen dat de zak met het vruchtwater waarin de baby negen maand heeft gewoond, scheurt. In sommige gevallen breken de vliezen al voor de weeën beginnen. Van zodra de vliezen gebroken zijn mag er niets dichtbij de vagina gebracht worden dat infecties kan veroorzaken. Je kan in de douche gaan (geen bad!) tot de bevalling echt is begonnen. Over het algemeen krijgt de zwangere vrouw weeën 24 uur nadat de vliezen zijn gescheurd. Dat komt omdat door het breken van het water prostaglandine vrijkomt. Dat stimuleert de samentrekkingen. Bij regelmatige weeën, die om de 3 tot 5 minuten komen, bovendien een volle minuut duren én een uur lang aanhouden, is de bevalling begonnen. Althans, voor een vrouw die al een baby heeft. Bij de geboorte van een eerste kindje zullen de regelmatige weeeën zo'n twee uur duren. Hou er wel rekening mee dat een bevalling in totaal meestal tussen de 16 en de 20 uur duurt.

Tijd begint te dringen
Eens je vruchtwater gebroken is, zal je water blijven verliezen tot je baby geboren is. Normaal gezien is deze substantie geur –en kleurloos. Neem direct contact op met de verloskundige als het vruchtwater gekleurd is. Als je denkt dat je een hartslag in je vagina voelt, dan kan dat de navelstreng zijn. Aarzel in dit geval niet langer om naar het ziekenhuis te gaan.


infotalia
_________________

the greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.babybrabbels.be -> Bevalling Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum